İngilizce Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Başlığı İngilizce kursu olarak attık ama aslında dil kursu seçerken nelere dikkat etmeli olmalı yazı. Önünüzde çok fazla seçenek var be siz çok kararsızsanız bu yazımız size çok yararlı olacaktır.



Son zamanlarda yabancı dil eğitiminin ehemmiyetini bilmeyenimiz kaldı mı?  Kariyer hedeflerinizden şöyle bir sıyrıldığınızda şahsi tasarılarınız için de yabancı dilinizi belirli bir düzeye taşımanız gerekiyor. Sözgelimi; arkadaşlarınızla yapacağınız keyifli bir ülke dışı tatili.

Tabii o kadar uzağa gitmenize de gerek yok; hala film izlerken dublaj veya Türkçe altyazı seçeneklerinden birine ihtiyaç duyanlardan mısınız? Yabancı bir parçayı dinlerken türlü türlü tercüme programları mı kullanıyorsunuz? Yabancı dil eğitimi ehemmiyetini anlamak için sadece bilgisayarınızı açmanız dahi yeterli olacaktır.
Vaziyet böyleyken; yabancı dil kursuna gitme ile ilgili kararsız kalanlar ve nasıl bir kurs seçmesi gerektiğini bilmeyenler için kısa kısa maddelerle doğru kurs yeri seçiminin püf noktalarını özetleyelim istedik:


1) “Kursa gidiyorum zira…”
Evvela kursa ne emelli gideceğinizi belirlemelisiniz. Hedefleriniz neler? Ülke dışında okumak mı? İş hayatında kendinizi geliştirmek mi? Kursa gidiş emelinizi ne kadar net bir dille ifade ederseniz eğitmenlerinizin sizin için hazırladığı programlar da bu vaziyete uygun olarak hazırlanabilecektir.
2) Hangi metot daha tesirli?
Yabancı dil öğrenme sürecinde seçenek edilen pek çok eğitim metodu bulunuyor. Bu eğitim metotları içerisinde en tesirli ve doğru metotları uygun materyallerle pekiştirecek bir kurs yeri öğrenim müddetini hızlandıracaktır. İngilizce dil eğitiminde çoğunlukla Callan Method isimi verilen eğitmenle birebir olarak gerçekleştirilen tesirli, uygulamalı ve akıcı eğitim metodu kullanılmaktadır. Bu metot 1960 senesinden beri kullanılmaktadır. Araştırmalara göre Callan Method’un muvaffakiyet oranı %68’tir.
3) İşi uzmanına bırakın
Doğru bir kurs yeri seçimi için yabancı tebaalı eğitmenlerden ders almanız yabancı dili daha hızlı bir biçimde öğrenebilmenize taban hazırlayacaktır.
4) Eğitim yerinizin bulunduğu konum
Hanenizin merkezi bir lokasyonda bulunduğunu düşünebilirsiniz. Ancak her vakit için çıkış saatlerinizi göz önüne alarak bir kurs yeri belirlemelisiniz. Ansızın fazla şubesi bulunan, erişimi kolay bir kurs yeri derslerden alacağınız verimi artıracaktır.
5) Akredite nedir?
Akredite: Onaylamış, yetkilendirilmiş, işinin ustası manasında kullanılan bir kelimedir. Kurs alacağınız yeri belirlerken öncelikli olarak “akredite edilmiş” bir dil okulu seçenek etmelisiniz. Dolayısıyla firmanın referanslarını ve sahip olduğu sertifikaları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bilhassa beynelmilel platformlarda söz sahibi olabilmenize imkan tanıyan IELTS, TOEFL, FCE gibi sertifikalar iş hayatındaki itibarınızı artıracaktır.
6) Özel ders fırsatları
Birebir eğitim mi yoksa grup dersleri mi yabancı dili daha hızlı bir biçimde öğrenmenizi sağlardı? Eğitmeninizle direk iletişime geçtiğiniz bir çalışma şeklinin dersten kopmamak hesabına daha başarılı sonuçlar verdiğini söylememiz olası.
7) Güven
Kurs yerinizi seçerken belirli bir bütçeyle yola çıktığınızı düşünüyoruz. Bu bütçeye göre en uygun kursları size sunmak isteyen pek çok firma olacaktır. Unutmamalısınız ki bir kursun iyi olduğunu gösteren en ehemmiyetli etken başarılarıdır. Ücreti bütçenizi aşan ve herkes tarafından tanınan bir kurs yerinin %100 “iyi” olduğunu söylemek yanıltıcı olacaktır.
8) Olmadı bi’ daha!
Eğitim sürecini bitirdiği halde başarısız olan talebeler için kurs tekrarı yapabilen bir eğitim yeri her vakit için daha güvenilirdir.
9) Ehemmiyetsiz gibi görünen sosyal aktiviteler
Yabancı dil eğitimini sadece dersliklerde öğrenmek kulağa pek de eğlenceli gelmiyor öyle değil mi? Bu süreçten keyif alabilmeniz için yapılan sosyal aktivitelerin (sinema, gezi, tiyatro, yarışmalar vb.) ehemmiyetini kursa katıldığınız andan itibaren fark edeceksiniz.
10) Rahat sınıflı kurslar
Dersliklerin rahatınıza göre dizayn edilmesi de bir kurs yerinin olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Bilhassa klimalı, teknolojik aletlerle donatılmış, gürültüden uzak bir derslik dikkat ve odaklanma açısından büyük ehemmiyet taşıyor.



Yorumlar

Popüler Yayınlar